Browsing:

Tag: 上海品茶网KTE

Tsubo-Niwa Extension / Kenzo Makino & Associates

first_imgCopyAbout this officeKenzo Makino & AssociatesOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionExtensionKiotoOn FacebookJapanPublished on January 05, 2021Cite: “Tsubo-Niwa Extension / Kenzo Makino & Associates” 04 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?京都日式小花园 / Kenzo Makino & Associates是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954226/tsubo-niwa-extension-kenzo-makino-and-associates Clipboard Tsubo-Niwa Extension / Kenzo Makino & Associates Japan Save this picture!© Toshiyuki Yano+ 10Curated by Hana Abdel Share Lead Architects: Architects: Kenzo Makino & Associates Year Completion year of this architecture project Photographs ArchDaily Houses Design Team:Kenzo MakinoGarden Design:Sone Zoen Company LimitedBuilding Construction:SaikyouGarden Construction:Sone Zoen Company LimitedCity:KiotoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Toshiyuki YanoRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingAwningsBANDALUXAwnings and VerandasDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsText description provided by the architects. Enclosed fence in Kyoto puts the residence’s living environment together, while serving as a gate and a backdrop of the front garden. The existing house has a frontage of 5mwide and 4.5m deep, and the space was enough for two carparking. The clients needed however no parking space, instead they would rather have a Japanese garden. They wished also to change the whole image of the existing exterior and the house by renovating this frontage into an attractive approach.Save this picture!© Toshiyuki YanoSave this picture!Site Plan / PlanFirst, we planned a square-shaped enclosure in the existing open space with latticed sliding doors and gave different characters to the inside and the outside. Inside the fence you can arrange a garden like a tsubo-niwa, and the outside serves to keep the space neat and tidy; items such as bicycles, outdoor units, and cleaning tools that are necessary but not compatible with the beauty of the garden can be stored behind and they can be easily taken out for everyday use.Save this picture!© Toshiyuki YanoFrom this squared fence, eaves come out all around. Having the size of a roof ridge cap, the eaves keep the water out of wooden lattice, being made seamlessly of a sheet of galvanized steel. Seen from the street, the fence looks like a small building with its eaves almost resembling a roof. It softens a solitary image of the house front and creates a group of living environments in which the house, new fences, gardens, existing fences, mailbox, etc. are connected with each other. Thus, without major refurbishment of the main building itself, we could change the quality of the whole environment.Save this picture!Sections / ElevationsIn addition to those architectural issues above, we propose a prototype as solution for the conflict between traditional cityscape of Kyoto and its current building regulations. Although Kyoto is known for its historical wooden buildings densely settled, modern urban fire prevention doesn’t allow wooden gate more than 2m high to be built. To achieve wooden space with wooden joinery, which is difficult in fire protection area, the height of the fence is kept lower than 2m, so that we could avoid installing fireproof sleeve walls additionally.Save this picture!© Toshiyuki YanoEach side of the fence has a span of 3.64 m with its height maximal 2 m, with 3/10pitched roof on top. And the wood is not treated non-combustible. In order to satisfy all of these, the columns and beams are made of steel. By using T-beam, the cross-sectional performance and shape of the beam are matched with the the roof, while the installation of the base material being kept compact and reasonable. This could be a general solution for similar conditions, as it is normally difficult to realize wooden fence with gabled roof in the urban area of Kyoto.Save this picture!© Toshiyuki YanoProject gallerySee allShow lessGarden Yoga Studio / MadeiguinchoSelected ProjectsDeep Blue Restaurant / Contacto AtlânticoSelected Projects Share Photographs:  Toshiyuki Yano ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954226/tsubo-niwa-extension-kenzo-makino-and-associates Clipboard 2018 “COPY” Kenzo Makino & Associates Tsubo-Niwa Extension / Kenzo Makino & AssociatesSave this projectSaveTsubo-Niwa Extension / Kenzo Makino & Associates “COPY” CopyHouses, Extension•Kioto, Japan Projectslast_img read more