Browsing:

Tag: 上海品茶网RLD

Stijn & Annemie / atelier vens vanbelle

first_img Stijn & Annemie / atelier vens vanbelle Photographs:  Tim Van de VeldeSave this picture!© Tim Van de VeldeRecommended ProductsLightsVibiaCeiling Lights – BIGDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. When Stijn and Annemie bought the listed school façade (anno 1908) with the vacant piece of land behind, they were already the fourth owners in a row. The other buyers hadn’t found a proper solution to build a contemporary house behind this facade. What do you do with a heritage listed school façade that you have to restore in the original state with the authentic window division etc?Save this picture!© Tim Van de VeldeThe façade was beautiful but extremely difficult at the same time, because it does not have the proportions of an ordinary home. The windows are not only very large, they are also quite high in relation to the street.Save this picture!Section 01Contact with the street is very important, so it was decided to extrude the windows into spaces. The first ‘tube’ is a majestic entrance, the middle one is the kitchen, and the third is a desk/office space. This principle was repeated in the rear facade where the niches are storage, sitting and play areas. The living space is situated in between these two white extrusions.Save this picture!© Tim Van de VeldeSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Tim Van de VeldeEverything is designed in relationship with the dimensions of the windows, and the gap between the windows: the kitchen, the desk. The niches between the extruded windows are always served on two sides. These spaces were limited, but still everything fits in nicely. The staircase is hidden between the entrance and the kitchen, as well as a toilet, the entrance to the semi-underground basement, etc. Furthermore, the kitchen, desk, cupboards etc were also fitted in the thicknesses of the walls.Save this picture!© Tim Van de VeldeBecause of the high position of the windows in relation to the street, there was room for a handy basement with extra storage space and laundry room under the kitchen and the office. Due to these level differences with the street side, the living space is somewhat lower and more enclosed. This gives a sense of homeliness, but at the same time everything is open and airy.Save this picture!© Tim Van de VeldeThe garden is slightly lower than the living space, giving you a wider view towards the back. This creates a broader feeling than the actual surface of the garden, and that is enhanced by the mirrored garden shed. The city garden feels more spacious than it actually is, and the new rear façade was designed in a simple way to give a pleasant atmosphere to the garden.Save this picture!First Floor PlanThe spaces of the extruded windows were kept abstract white, while in the interspace / living space a more cosy atmosphere was created. When choosing the materials in the living space it was very important that it would be a real home and not a school. In addition to the two brick walls, there are the wooden oak floor, the wooden beams of the ceiling and the industrial beam. The ceramic tiles in the entrance hall in two colors are again a conscious nod to the school of yesteryear. Also, the door between the entrance hall and the livingroom follows the original window division of the school façade.Save this picture!© Tim Van de VeldeDue to the choice of materials, the building appears to be spontaneous and lived through, while it actually is a completely new construction behind the facade.The sunlight enters through the south-facing facade and the white tubes, but also through the void centrally in the building. The void was lined with greenhouse profiles and mirroring glass. This glass provides privacy towards the first floor, while the sunlight is drawn into the living space in a fascinating way.Save this picture!© Tim Van de VeldeEvery room has in some way contact with the living space, from the desk downstairs to the bedrooms upstairs. At the top of the stairs there is a spacious bathroom with a separate walk-in room with bath and shower. The corridor winds around the void, past the three children’s bedrooms up to the master bedroom. From here there is a visual contact with the rest of the house through the one way see-through glass wall.Save this picture!© Tim Van de VeldeThe house is built with a logical route in mind: when the inhabitants get up in the morning, they first pass the bathroom, then go downstairs through the stairs in the kitchen for breakfast, etc. The result is an airy and logical house, just like the concept of this new building that forms a harmonious unity with the 19th century façade.Project gallerySee allShow lessThe Memorial Hall of Israel’s Fallen at Mount Herzl / Kimmel Eshkolot ArchitectsSelected ProjectsResidence for Musicians / GEM ArchitectsSelected Projects Share Houses 2017 “COPY” Area:  188 m² Year Completion year of this architecture project Stijn & Annemie / atelier vens vanbelleSave this projectSaveStijn & Annemie / atelier vens vanbelle Year:  Projects Save this picture!© Tim Van de Velde+ 28Curated by Fernanda Castro Share Architects: atelier vens vanbelle Area Area of this architecture project CopyHouses, Refurbishment•Ghent, Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/890316/stijn-and-annemie-atelier-vens-vanbelle Clipboard “COPY” Belgium CopyAbout this officeatelier vens vanbelleOfficeFollowProductsWoodGlassBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentGhentBelgiumPublished on March 08, 2018Cite: “Stijn & Annemie / atelier vens vanbelle” 08 Mar 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StoneShowerhansgroheShowers – Croma SelectDoorsRaynorGarage Door – Advantage SeriesConcreteSika3D Concrete PrintingSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Bre-ClassSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeWindowsswissFineLineSliding Windows in Villa LakesideSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Smart CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Printing in Roofs & CanopiesSound BoothsFrameryMeeting Pod – Framery Q – Flip n’ FoldWall / Ceiling LightsAsaf WeinbroomLighting – Linestra 110 BrassMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/890316/stijn-and-annemie-atelier-vens-vanbelle Clipboard ArchDailylast_img read more