Browsing:

Tag: 爱上海ZIC

House C-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten

first_imgPhotographs:  Jeroen VerrechtSave this picture!© Jeroen VerrechtRecommended ProductsFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel NaturaWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WoodSculptformTimber Click-on BattensText description provided by the architects. House C-VL – an original take on a bungalow renovation. In renovating this 1960s-era bungalow, certain areas in the house were kept undefined. This left a lot of room for the personal interpretation of the residents, so that the house came to life very spontaneously. Three squares. A living space that could be doubled at maximum, a deep, narrow lot and an uninspiring original construction: those were the raw ingredients for the renovation of this bungalow.Save this picture!© Jeroen VerrechtNevertheless, this house from the 1960s also concealed an interesting element. Stripped to the essentials, the floor plan revealed the basic shape of one and a half squares. Mirror this shape and you will get three squares, with a fireplace in the middle. Suddenly there was an exciting element to work with. Centrepiece in every room.Save this picture!AxoTo provide ceiling support for the square spaces, a structural element was introduced into each one: a white cross in the rear and front squares where the kitchen, dining room and bedrooms are respectively located; and in the central space of the living room, a concrete crosspiece that rests on the chimney. By placing the constructive crosses asymmetrically with a single column in each space, a different layout was created each time, with the cross as the centrepiece around which the space unfolds. Original patio. Instead of integrating the entrance, storage room and toilet into the concept of the three sleek squares, as often happens in a new building, these spaces were given a place in the original annex.Save this picture!© Jeroen VerrechtOut of love and respect for the typical Flemish building context with its extensions and additions. On the south side of the house, openness was created in the living room by means of a large glass wall. The proximity of the neighbours was not a deterrent. On the contrary, this fact stimulated us even more to arrive at a creative solution.Save this picture!The windows were positioned somewhat recessed and the resulting patio was delineated by a wall on the contours of the original outbuilding and with the same window openings as in the original. This design opens up the antechamber and at the same time creates a buffer for the adjacent living space. Moreover, this intervention not only created a fascinating interaction between the living room and the strip of garden at the side, but also between the dining room and the bedroom, resulting in a very spacious feeling.Save this picture!© Jeroen VerrechtSpontaneous living. In the interior, high ceilings were chosen that were deliberately left rough. The structural walls were painted with Kalei stucco. In the living room, the support beam rests on the chimney, but otherwise it simply cantilevers without resting on anything. It is a detail that contributes greatly to the spacious feeling of this room. The hearth itself is not just straightforward, but contains playful concrete elements that here and there have a frame or decoration and where the children spontaneously sit down with a book.Save this picture!© Jeroen VerrechtThis is just one example of how the residents have been given the freedom to design their living space themselves. Even the corners created by the positioning of the crosses in each room are not necessarily assigned a specific function, so that anything is possible.Save this picture!© Jeroen VerrechtProject gallerySee allShow lessLiving On the Edge: Why We’re Attracted to Places Where the Manmade Abuts the NaturalArticlesMeet the Winners for the Reconstruction and Rehabilitation of Mosul’s Al Nouri ComplexArchitecture News Share House C-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten Photographs CopyHouses•De Haan, Belgium “COPY” “COPY” Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960047/house-c-vl-graux-and-baeyens-architecten Clipboard Save this picture!© Jeroen Verrecht+ 18Curated by María Francisca González Share Year: center_img Projects Houses 2017 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/960047/house-c-vl-graux-and-baeyens-architecten Clipboard ArchDaily Architects: GRAUX & BAEYENS Architecten Year Completion year of this architecture project House C-VL / GRAUX & BAEYENS ArchitectenSave this projectSaveHouse C-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten CopyAbout this officeGRAUX & BAEYENS ArchitectenOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookDe HaanBelgiumPublished on April 16, 2021Cite: “House C-VL / GRAUX & BAEYENS Architecten” 16 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more